fredag 14 mars 2008

Distanstrainer 2.0

Distanstranersuccén är ett faktum, eller..?

Nja... så värst lyckat blev nu inte experimentet med videocykling... Själva träningen funkade som vanligt, inga problem där. Det var "bara" tekniken som strulade. Gratistjänsten som utlovade videokonferens med upp till fem deltagare utan krav på en massa programintsllationer eller ens registreringar, funkade inte alls.
Jag gjorde en massa tester, både före och efter, men det var helt värdelöst. Ibland funkade det, ibland hände ingenting. Rena rama lotteriet!

Kollade målgången på Tirreno-Adriatico. Snacka om uppförsbacke. Tydligen var lutningen drygt 20 procent och det verkade inte särskilt många cyklister i klungan ha räknat med. Hur ska man amnnars kunna förklara att ett helt gäng tvingades G Å uppför ett avsnitt av slutspurten. T o m motorcyklarna hade problem i branten. En lade sig på sidan efter ett stopp och den fick dom skjuta upp för den sista biten av backen! En tvåhundrafemtio kilos Honda i 20 procents lutning, kräver typ 5 man för att komma på rull... En av polismotorcyklarna fick också stopp, men man lyckades hålla motorn igång i alla fall... Även där gick det åt ett par man för att staga upp ekipaget så pass så att det kunde börja röra sig av egen kraft till slut...

Gårdagens gigant och tredje man över mållinjen, Niklas Axelsson, var precis lika stark idag. Det blev en ny tredjeplats. Och ledningen i loppet sammanlagt! Snacka om att man är nöjde i Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli, som stallet heter!

Inga kommentarer: