lördag 13 september 2008

Bättre i morgon?

Äntligen solsken! Det känns onekligen ovant att titta ut genom fönstret och se en turkosfärgad himmel bilda fond till några tunna ljusgrå molnstrimmor som sakta seglar fram mellan här och nu.
Egentligen är det perfekt läge för en sväng med cykeln. Krispig luft, svaga vindar och ett stort antal, fortfarande outforskade vägsträckor.
Den nybyggda, ännu ej riktigt färdiga, snutten av E18 strax väster om Örebro t ex. Allmänheten inbjuden till provcykling idag.
Men jag är fortfarande förkyld och försöker bli frisk istället. Och i den rehabiliteringsplanen står inget om cykling på nybyggda motorvägar.

I morgon lär det bli ytterligare en högtrycksbetonad höstdag. Undra, sa flundra, om jag kommer att ha någon glädje av det? Snörvel.

onsdag 10 september 2008

Jag är nog inte riktigt frisk.

Efter några dagar med halsont och småhängighet så är det väl bara att konstatera att jag har blivit förkyld igen! Det känns ju som det var så nyss sedan förra gången.

Orättvist dessutom! Jag tycker inte att jag gjort något fel. Jag har hjälm på mig när jag cyklar till och från jobbet. Fungerande lyse både fram och bak på cykeln dessutom. Jag bär långfingrade cykelhandskar när vädret är kyligt (och det är det ju mest hela tiden, nuförtiden) och jag ger faktiskt tydliga tecken med handen (inte bara fingret) när jag vill göra bilister uppmärksamma på att jag till exemel ämnar byta färdriktning en smula.

Allt detta till ingen nytta verkar det som. Alla andra kan ju hålla på hur som helst utan att ens drabbas av den minsta nysning. Å finare cyklar än mig har dom också, dom rackarna. Sjukt, sa Bill. Skitsjukt, sa Bull!

måndag 8 september 2008

Hur mycket kan det regna?

En gång frågade jag en forskare hur blöt en ko kan bli. Det var regnsommaren 1993 för övrigt. Han hade inget bra svar på den frågan, förutom att forskningen tog för givet (varför?) att en ko nog inte blev särskilt blöt när det regnade. Eller att hon (kossan alltså) blev typ halvblöt, men inte blötare än så.
Själv känner jag att det skulle vara helt underbart att vara ko dessa dagar. Och alltså inte bli mer än halvblöt!

För när det handlar om att bli blöt av regn, lever lever man som cyklist i ett helt annat universum än en ko.

Nu känns det som att det räcker. Please!