lördag 19 januari 2008

Två och en halv timme på trainern

Kollektiva trainerpass is da shit. Vi var ett gäng cykelklubbare som körde ett entimmespass i torsdags. Resultatet var så lyckat så att vi bestämde oss för att köra på lördagen igen. Det blev ett distanspass den här gången. 2 timmar och 30 minuter i en behaglig fart. Det hela avlöpte förvånansvärt bra. Körde ihop med Lasse på cykelklubben. Han satt i Hässleholm och jag i Kalmar. Vi peppade varandra med ideliga ck.se-bloggningar. Det var skitkul.
Körde på ganska lätta växlar med ca 80 i kadens. Slutresultatet blev 1500 förbrukade kalorier, en snittpuls på drygt 70% av max och en till hälften uppäten kexchoklad. Jag lär göra om det! PS Passade på att filma lite under tiden. Här kan du kolla: http://www.youtube.com/watch?v=E6raub4zRH4

söndag 13 januari 2008

Vikten

Jag har ju tidigare (1/1 -08) berättat om mitt nyårslöfte. Det som handlade om att minska vikten ett antal kilo, bland annat för att jag ska kunna cykla uppför Ånnabodabacken med lite mera snits och stil än under mina tidigare övningar. Sedan handlar det ju även om att återgå till en tidigare matchvikt. Den som läser den bloggnoteringen märker ju att det blev knas redan under själva invägningsprocessen.
Jag vägde alltså mer än vad jag trodde att jag skulle göra när jag intet ont anandes klev upp på vågen på nyårsafton...

Jag fick en kommentar av Svante om att strunta i vågen och hålla koll på hur pass hårt brallorna sitter i midjan istället. Han har ju helt rätt, vad får man ut av att väga sig, egentligen..?
Men bara för säkerhets skull har jag kollat vågen ändå... Det visade sig då, att en vecka efter 74-kilosnoteringen, var jag tillbaka på den gamla (den som jag trodde) matchvikten 71 kilo. Så det var väl helt enkelt en massa julmat och annat som tyngde... eller om jordens dragningskraft bara var ovanligt stark just då.

Nu är det ju så, vilket Svante så riktigt konstaterade, att muskler väger mer än dökött, fast allt det där extra som vågen visade var nog inte bara muskler... Så jag kommer i stort sett att hålla mig till byxmetoden i framtiden. Tyckte förresten att jeansen som jag tog på mig i morse stramade om låren... Kanske dax att börja köra på lättare växlar... ;-)

http://motlut.blogspot.com/2008/01/nyrslfte.html