tisdag 19 maj 2009

Träningsläger!

De komma från öst och väst... På bilden är det Thomas och Åsa som hade samåkt från de östra utmarkerna för att tillsammans med 18 likasinnade ägna en helg åt cykling. Det hade alltså äntligen blivit dax för BOOTCAMPEN. Ett projekt som jag blivit delaktig i på ett hörn tack vare två cykelkompisar som tyckte att vi som ska cykla runt Vättern i år i SUP 15-gruppen (15 timmar, stanna i alla kontroller), nog borde träffas och cykla ihop innan det blir dags för the real thing.

Samtidigt som de mest långväga deltagarna forfarande hade ett par timmars bilkörning kvar, rullade den första lilla klungan iväg på en stilla uppmjukningsrunda.

Kvällen ägnades åt klungkörningsteori, snack, skratt och god mat innan det var dags att uppsöka lugnet i någon av de trivsamma stugorna vi hade till förfogande vid Stora Sundbys lägercamp.

Efter en välsmakande cykelfrukost bar det av på lördagens första runda. Vi delade in oss i tre grupper, för att inte få en för stor och ohanterlig klunga på vägen mot Kungsör.

Flera av deltagarna hade aldrig kört i klunga, varför det kanske kändes både lite läskigt och väl spännande till att börja med. Men allteftersom kilometer lades till kilometer, blev leden både rakare och tightare.

I samband med det planerade stoppet i Valskog bubbade vi om i klungorna, som nu blev två srtycken.
En dryg mil efter Valskog kom så dagens första riktiga utmaning; Arbogabacken.
Vissa av cyklisterna beslöt sig för att tävla upp till krönet medan andra nöjde sig med att bara ta sig upp i någotsånär god stil.

Naturligtvis hade vi en återsamling på toppen innan vi på vackert vindlande vägar rullade vidare mot den hägrande lunchen i Stora Sundby. Drygt sju mil blev det.

Eftermiddagsturen var en kortare sk "fikarunda" till Herrfallets Camping. Underbara småvägar, solsken och varma kanelbullar/wienerbröd stod på menyn. 4 mil senare väntade bastu och grillmiddag med Vättern-runt-film och melodifestival.

Söndagsvädret visade sig från sin allra soligaste sida när vi i en skön medvind smög iväg söderut. Först på riksvägen mot Katrineholm innan vi vek av in på helgens kanske mest uppskattade lilla vägsnutt. Perfekt asfalt, smalt, krokigt och kuperat med kossor och små torp utefter vägen.

Även söndagscyklingen genomfördes med två grupper. Den ena gruppen körde en aningen längre runda i ett lite högre tempo medan den andra gruppen koncentrerade sig på vägvinnande och effektiv klungkörning enligt samma recept som dagen innan.

Vindarna blåste från några olika håll inledningsvis, men snart ordnade det upp sig, vilket innebar att vi fick den där fantastiska avslutningen med fin väg och vinden i ryggen, de sista 25 kilometerna.

För egen del blev det drygt 200 km cyklat den här helgen. Mestadels i et väldigt behagligt tempo. Skulle tro att min snittpuls för hela helgen hamnade på c:a 75% av max. Fast i Arbogabacken (och i samband med en bonusrunda tidigt på lördagsmorgonen) lyckades jag i alla fall få hjärtat att pumpa på 99% av max.

Sammanfattningsvis en väldigt trevlig helg tillsammans med såväl nya som gamla cykelbekantskaper. Jättekul och garanterat välgörande för både kropp och själ!

Nu gäller det bara att surfa vidare på känslan från helgen och fortsätta uppladdningen inför VR 09!