torsdag 28 juli 2011

Pendlarprojektet. So far, so good...

Är nu inne på fjärde veckan i mitt pendlarprojekt. Det som går ut på att jag ska välja cykeln i möjligaste mån när jag tar mig de knappa fyra milen mellan bostaden och jobbet.

Jag vet inte riktigt vilka förväntningar jag hade när jag satte igång, men hittills känns det i alla fall väldigt bra. Har även haft tur med vädret och sluppit ösregn så här långt.

Under de första två veckorna blev jag alltid väldigt hungrig när jag kom till jobbet på morgnarna. Trots grötfrukost innan avfärd.
Den känslan har nu gått över. Känns ingen skillnad i kroppen mot om jag hade åkt bil. Vilket jag tar som ett gott tecken.

I tisdags fick jag för mig att jag skulle köra en alternativ väg hem. Så efter avslutat jobb satte jag kurs mot Arboga och Hjälmaresund. Vilket gjorde att hemresan blev 107 km istället för de 39 som är standard.
Även den varianten funkade bra, bortsett från att näringsintaget innan avfärd kanske inte var helt optimalt för en sådan tur. Några microvärmda kycklingklubbor och en kopp kaffe var nog i klenaste laget.

Vid Hjälmaresund, efter c:a 70 km, stannade jag till för att sträcka lite på benen och samtidigt dra i mig lite medhavd färdkost (risgrynsgröt med lingonsylt). Knappt hade jag väl klivit av cykeln förrän jag började frysa. Funderade på att klä på mig vindjackan innan jag fortsatte. Men efter en titt på cykeldatorns termometer, som visade 23 grader, insåg jag att det nog snarare var soppatorsk än iskyla som gjorde att jag frös. Jag åt då även upp reservprovianten, en müslibar och en banan.

När jag närmade mig Julita, en knapp mil senare, bestämde jag mig för att det behövdes starkare grejer för att få fart på benen igen. In på ICA och ladda med Snickers och koffeinhaltig energidryck. Sedan sa det liksom pling någonstans inombords, och det var bara att åka med. Lite undrar men ju vad som händer i kroppen vid de där tillfällena…

Hursomhelst kom jag i alla fall hem denna vindstilla afton och kunde konstatera att dagen gett mig 146 km prima cykling in på kontot och projektet hittills bistått med ganska precis 700 km träning. Utan att det egentligen kostat något!

I går och i dag har jag vilodag. I morgon är det cykeln som gäller igen. Med lite tur får jag ihop 1000 km innan projektet avslutas den 5 augusti.