fredag 4 februari 2011

En semla är en semla. Eller?

Mannen på bilden äter en temla!
Var på Princesskondtoriet i Örebro tillsammans med Anders Adamson tidigare idag. Vi har tagit för vana att spela in delar av cykelradion där. Ett konditori är i mångt och mycket en perfekt plats för just en sådan verksamhet.
Där finns förutom kaffe och ett oändligt utbud av tilltugg, en skön miljö och en avspänd atmosfär. Dessutom blir det (oftast) ett ganska sjysst bakgrundsljud.
Anders hann lite före mig till vårt redaktionsmöte idag. När jag dök upp hade han redan tagit plats och försett sig med en rejäl mugg med kaffe. Och en semla!

Jag fick stå och vänta några minuter innan det blev min tur att beställa så det var gott om tid att fundera över de olika varianter av godsaker som låg där bakom diskens lite lätt välvda glas. 
När det så var dags att skrida till verket hörde jag mig själv formulera den aningen osäkra beställningen: Jag funderar på en semla... kanske.

Damen vid kassan sa då att det fanns ju mycket annat att välja på. Som bananbakelser till exempel. Eller varför inte en blåbärsbakelse? Blåbär, gele, grädde/vaniljkräm och lite annat smått och gott på en frasig botten...

Jag lät blicken flacka mellan semlorna, blåbärsbakelserna och den ensamma bananbakelsen. Hon, kassakvinnan alltså, såg min villrådighet och klämde i med ett "bakelserna är väldigt fina och semlor kan man ju faktiskt äta närsomhelst..."

Det avgjorde saken. Don efter person, jag tog en blåbärsbakelse.
Sedan börjde vi jobba med det femte avsnittet av cykelradion.se!

Resultatet av vårt möte på fiket kan du ladda ner till din dator om ungefär en vecka, runt den 12-13 februari.