tisdag 7 oktober 2008

Gasen i botten!

Det är först efteråt man vet om man gjort rätt. Men samtidigt måsta man våga, även om man inte vet hur det kommer att gå!
Jag har jobbat på samma ställe i över 16 år. Haft lyckan att kunna gå till jobbet med ett leende på läpparna varje gång. -Äntligen måndag, har jag sagt. Och menat det! Även om jag har varit på samma ställe i så många år och gjort ungefär samma sak hela tiden (nästan) så har inte den ena dagen varit den andra lik, någon enda gång. Världens häftigaste jobb, helt enkelt!
Förra veckan gick jag in till chefen och sa upp mig. Idag blev det officiellt. Jag har slutat. Finito. End of story. Tack å ajö. Lagom till jul ska passerkortet lämnas in...
Så nu sitter jag här, snart 53 år gammal, och funderar över om jag gjort rätt... Nej, det där sista stämmer inte. Jag vet att jag gjort rätt. Annars skulle jag inte gjort det! Fast jag vet att det finns dom som tycker att jag är ute och cyklar (det är trots allt en cykelblogg det här)...
Summan av kardemumman är i alla fall att man ska följa sin magkänsla, inte titta för långt ner i marken, se till att ha lite krafter kvar och sedan, när tillfället kommer - ställa sig upp i pedalerna och trycka till! Förhoppningsvis håller utbrytningen hela vägen!

måndag 6 oktober 2008

Två till!

Följande telegram landade ikväll från Frankrike.

(TT) Två etappvinnare från cykelklassikern Tour de France har testats positivt för dopning. Det handlar om tyske 27-åringen Stefan Schumacher samt den 37-årige italienaren Leonardo Piepoli.
I båda fallen handlar det om användning av cera, en ny variant av den kända blodsförhöjande substansen epo (erythropoeitin).
Schumacher och Piepoli vann två respektive en etapper under årets Tour de France. Schumacher bar den gula ledartröjan vid ett tillfälle, och slutade på 25:e plats i sammandraget.
Piepoli cyklade för Saunier-Duval-stallet, som drog sig ur touren efter tolv etapper då stallets toppcyklist Riccardo Ricco avslöjades dopad. Senare blev Piepoli sparkad från stallet, för att "ha brutit mot stallets etiska regler". Schumacher bytte nyligen stall, från Garolsteiner till Quick Step.
Nu går troligtvis Schumacher och Piepoli samma öde till mötes som Ricco - två års avstängning.

Blir man trött, sur eller förbannad? Ja, ungefär någonting ditåt, typ liksom va.
Hoppas nu bara att de som fortfarande kör odopat fortsätter med det. Tiden talar för dem!