tisdag 12 maj 2009

Dubbelblogg!

Det här är stort! Riktigt stort. Thomas Lövkvist i den rosa ledartröjan i Giro d'Italia.
Grattis Thomas och grattis svensk cykelsport!

Så himla häftigt med en svensk i en av de mest åtråvärda cykeltröjorna i världen. Tour de France i all ära, men det är något speciellt med girot. Allt från galna bergsbestigningar till skruttiga vägar och smala gränder. Dessutom går det i Italien!
Det gör inte Tour de France. Bara en sån sak!

Nu är det väl bara att kuta ner på stan i morgon och kolla om cykelhandlaren har någon rosa tröja kvar.

___________________________________________________________________

En kompis till mig har en riktigt cool cykel. En skön gammal Crescent med vingmuttrar som håller fast hjulen. Tyvärr är muttrarna inte helt kuranta, varför det är problem med att få bakhjulet att hålla sig på sin plats.
Han efterlyste någon som visste var man kunde hitta rätt sorts muttrar.
Efterlysningen lades ut på nätet och jag kände mig naturligtvis tvungen att svara. Trots att jag inte hade en aning.
Så här svarade jag:

Om du kan hitta en cykelverkstad en halvtrappa ner från gatuplan så ... är du på god väg!
Om mannen som jobbar där/äger stället dessutom har en grå lagerrock på sig och röker cigarill, så är du absolut på rätt plats. Muttrarna ligger i lådan längst bort till vänster. Bakom den i brunt kräpp-papper inlindade racerram, som aldrig blev uthämtad av den där lovande junioren 1967. Han som åkte till Danmark på skolresa och i samband med detta tröttnade på cykling till förmån för hångel med en mellanölsintresserad blondin i jympaskor och grön parkas från Impo...

Det där var väl kanske inte det bästa svaret till en medmänniska i nöd... Du kanske har ett bättre? Hör av dig i så fall. Killen måste ju få ordning på cykeln!