lördag 2 augusti 2008

Semester!

Äntligen ledigt. Inte för att jag inte gillar mitt jobb, men det här året har varit tufft på många sätt. Därför känns det extra skönt att få ta det lite lugnt nu ett tag. En resa till Teneriffa för ett bra pris beställdes igår. Sprang in på Norra för att tjacka ett par nya handskar, fick där tipset om att hyra racer därnere och ta en sväng upp till Teide... Förutom badbyxor så kommer jag alltså att ha ett par pedaler med tillhörande cykelskor i packningen!

söndag 27 juli 2008

Vad var det jag sa?

Normalt sett så är jag en ganska usel tippare. Men inte idag! Redan den 14 juli sms:ade jag eurosportarna Vacchi och Adamsson med anledning av vem som eventuell skulle kunna tänkas vinna årets TdF. Mitt bidrag till förutsägelserna var... Carlos Sastre. Som vanligt, skrev jag, tror jag på Sastre, men i år tror jag att jag får rätt!

Och det fick jag.

Passade på i morse att cykla en sväng. Körde norrut förbi Kåvi och sedan mot Närkes Kil. Därifrån styrdes kosan mot Frösvidal och Garphyttan. Är man i Garphyttan så ligger ju inte Ånnaboda långt borta. Parkerade solbrillorna på hjälmen, drog ner dragkedjan på tröjan så långt det gick, sedan var det bara att börja trampa.
Trots värmen, c:a 30 grader, kändes det himla bra. Bara en enda gång, en kort sträcka på 10 meter typ, gick farten under 10 km/tim. Förra året när jag körde uppför där för första gången höll jag väl inte mer än fyra, fem kilometer i timmen. Knappt styrfart alltså.

Kompakt vevparti och ett antal hundra mil i benen sedan dess har gett resultat. Efter att ha vänt uppe vid toppen och kört ner igen så tyckte jag att jag lika gärna kunde klämma backen upp till Storstenshöjden också. Den är ju bara en tredjedel så lång, men rejält brant hela vägen. Hängde på ett par omkörande moppar på slutet. Killarna som körde i blåröken såg förvånade ut när jag inte släppte direkt. Jag var också förvånad. Sedan tog asfalten slut och jag fick en anledni ng att stanna en kort stund och slurpa i mig lite dricka och ta en tugga av min medhavda macka med messmör innan det var dags att cykla hem igen.

68 km blev det och sammanlagt 818 höjdmeter, maxlutning 13% och maxhastighet 70 km/h.