söndag 11 april 2010

Igång på riktigt!

Cykelsäsongen 2010 har i och med dagens runda börjat på riktigt. Vi var 64 (!) cyklister som samlades vid Engelbrektsstatyn på Stortorget i Örebro tidigare idag för att tillsammans begå säsongspremiären.
Efter en klar och kall natt började solen värma som på beställning strax före avgång klockan 10.

Även i år tänker jag hänga med lugna gruppen för det mesta. Lugna gruppen är till för dem som vill hålla ett snitt på c:a 24-25 km/h. Ökar farten något så kör vi lika fort som mellangruppen. Den snabba gruppen slutligen, håller en snittfart på drygt 30 km/h.

Tanken är att det ska finnas en passande fartgrupp för var och en.
Det är inte helt enkelt att hålla samman den lugna gruppen från start till mål. För i den gruppen finns så mycket varianter på erfarenhet och kunnande att det täcker in samtliga cykliststadier från nyss avplockade stödhjul (kanske lite överdrivet) till lika nyligen återlämnad tävlingslicens.

Därför var det kanske inte så konstigt att vår klunga sprack itu under den sista milen hem till Örebro. Det är dagar som denna som man tydligast märker den oerhörda skillnaden i rullmotstånd för en racercykel kontra en mountainbike t ex.

Vi körde söderut och ockuperade Sveas Bageri i Kumla för traditionsenlig söndagsfika. Det blev fullt därinne kan jag avslöja. Trots att snabba gruppen avskräcktes av kön med fikasugna cyklister som gick ända ut på gatan, så till den milda grad att man avstod kafferasten för att cykla vidare...

Kul att vara igång igen, nu är det bara att njuta och köra det närmaste halvåret!