lördag 16 januari 2010

Tillbaka i sadeln!

Det är i skrivande stund tidig lördagmorgon. Jag stter återigen i mitt lilla kök i det gula huset i Kalmar. Det är fjärde året i rad som jag tillbringar större delen av våren här. På måndag drar den egentliga anledningen till min Kalmarvistelse igång på fullt allvar.
En ny termin drar igång på Linnéuniversitet i Kalmar (fd HIK) och med det dags för mig att återigen få undervisa blivande journalister i radioproduktion.

Samtidigt utgör det här även starten på cykelsäsongen 2010. Under hösten som gått har mina möjligheter till träning varit starkt begränsade. Till stor del beroende på att jag ägnat den mesta vakna tiden till att bygga på ett hus. Utom på onsdagarna, då det varit spinning tillsammans med polarna i Örebrocyklisternas klubblokal.

Men nu är det alltså trainersäsong igen. Äntligen! Cykeln, trainern och datorn står uppställda i vardagsrummet, fläkten är inkopplad och musikspelaren laddad med musik.
Idag blir det en runda i Flandern. En lugn runda i Flandern, kanske jag ska tillägga. För nu var det länge sedan jag satt på cykeln. Så pass länge sedan att det inte är säkert att kroppen är lika sugen på cykling som hjärnan...

Välkommen till cykelsäsongen 2010!