torsdag 18 november 2010

Mycke nu!

I måndags morse lade jag ut Adamsons och mitt första avsnitt av cykelradion. Några blogginlägg och facebookuppdateringar senare var det fullt drag. Uppmuntrande tillrop var det gott om. Vilket naturligtvis känns toppen!
Ett och annat felmeddelande dök också upp från lyssnare som hade olika problem med att få ljudet att fungera.
Jag lyckades få till en lösning med en alternativ spelare som fick det hela att fungera även för de som hade problem. Men då dök ett nytt problem upp. Nämligen att cykelradion genererade så mycket trafik till den sida där alternativspelaren ligger, att jag igår fick ett meddelande om att jag utnyttjat 80% av den tillåtna trafiken för den här månaden. Efter tre dagar!

Roten till det "onda" är att vi genomför det här projektet utan andra kostnader än vår tid. Därför tillverkas sidan med en programvara jag har i min dator och allt publiceras på den webplats jag redan hade sedan tidigare.
Det här upplägget är inte optimalt, i alla fall inte med det intresse och den trafik vi redan sett. Så de senaste kvällarna har jag fixat plats på ett webhotell samt försökt lära mig hur Wordpress funkar för att kunna bygga en ny sida. Samtidigt som jag försöker lista ut hur i hela friden sidan ska administreras på det där nya hotellet...
Nu lägger jag ner tills vidare. Cykelradion får ligga kvar där den ligger till dess att jag hittar någon som kan hjälpa till med det här.
Det är så mycket jag vill göra till nästa program, hellre än att sitta och svära över konstiga inlogg, nya lösenord, php, mysql, plug-ins och allt vad det är som just nu får min hjärna att koka...

Lyssnarna får helt enkelt nöja sig ett tag till med att man måste ha quicktime i sin dator för att kunna lyssna. Och att det inte går att ladda ner filerna till mp3-spelaren helt enkelt.
Men det kommer. Förr eller senare!

måndag 15 november 2010

Cykelradions första program!

Nu finns premiärprogrammet ute! Surfa in på cykelradion.se för att höra reportage från SM i cyclocross, få tips om vintercykling (bland annat) samt hänga med på cykelfika med programledarna Anders Adamson och Tomas Jennebo.

Ett måste för den cykelintresserade! Det är vad vi tror och hoppas i alla fall...

cykelradion.se