fredag 30 november 2007

Full fart framåt med foten i kläm!

Fredag kväll. Arbetsveckan är över och man ska ägna sig åt att göra ingenting, som det heter, i två dygn. Eftersom det verkar som att förkylningen är nedkämpad och begraven för den här gången så blir det ju självklart cykling på ett eller annat sätt.

Har roddat runt i skrubben där jag har trainern och det känns som om det har blivit aningen mer praktiskt. I alla fall om man vill titta på något annat än en vägg. Jag fick alltså plats med dataskärmen som jag hade hoppats... Filmtajm, med andra ord!

Nu stänger jag ner för idag samtidigt som jag påminner mig själv om mitt gamla nyårslöfte sedan tio år tillbaka om att jag "aldrig mer ska hetsa upp mig över döda ting..."

Till döda ting räknas även småaktiga människor. Jag säger som Jesus sa på korset: Förlåt dem, ty de veta icke vad de göra...
Trevlig helg!

onsdag 28 november 2007

Vilodag, eller..?

Det är under vilan, som kroppen anpassar sig till den ökade belastning den kan förvänta sig av framtiden, baserat på den senaste tidens upplevelser... Det är väl så ungefär som jag tolkar alla rön jag tagit del av under min jakt på en bättre form. Vilan är med andra ord själva förutsättningen för att kroppen ska bli starkare. Igår kände jag mig plötsligt grymt trött. Trots att det var vilodag.
Ont i musklerna, småfrusen och allmänt dassig. Det blev en tidig kväll.

Även nu, ett dygn senare, känner jag att jag inte är helt fit for fight. De flesta skulle nog vilja påstå att jag håller på att bli förkyld. Håller på, ja. Men än är det inte kört! Ska med andra ord försöka kurera mig med lite blandade mixturer... eller mat... eller en kopp te kanske?
Dessutom så tror jag att jag ska pimpa mitt trainerkrypin. Kom just på att jag har en 19" bildskärm som står och skräpar i ett hörn. Ska se om jag inte kan få plats med den på något fiffigt sätt samtidigt som det borde gå att placera cykeln åt ett annat håll så att man kan njuta av lite ögonfägnad samtidigt som man cyklar. Skärmen på min bärbara är i minsta laget om man t ex vill se "Sagan om Ringen" eller något annat epos under trainerpassen. Dessutom har jag ju som mål att cykla en av ringen-trilogins avsnitt innan jul. Hmm... -Så får det bli! Nu känner jag mig redan bättre. Det är under vilan, som kroppen anpassar sig...

söndag 25 november 2007

En inställd runda är också en runda...

Gårdagens planerade runda ställdes in till förmån för en timme på trainern. I samband med uppskjutandet (jag tyckte att det var kallt...) så lovade jag mig själv att utecykla idag istället. Å så blev det. Trots gråväder och nästan regn i luften. Kändes som en nyttig tur. Kul var det dessutom. Dubbdäck är toppen!
Tyckte innan jag stack iväg att jag varit rätt slapp den här veckan. Men det blev en del mil i alla fall... Körde drygt 30km i söndags, sedan blev det 27 på trainern i måndags, 34 km på mtb:n i tisdags och så 28 trainerkilometer i går följt av dagens runda över Ruddammen-Östantorp-Yxtorp-Eketorp-Himmer-Lännäs-Bönerud innan det bar hem på gamla vägen förbi Björkenäs...