söndag 12 december 2010

Spurtar!

Så har ännu en vecka gått. Cyklingen är på sparlåga till förmån för husbygget som är inne på själva spurten. Förhoppningsvis kommer verktyg, stegar och målarburkar att ha bytt plats med de i garaget förvarade möblerna innan nyår.
Känns nästan lite märkligt att fundera över hur mitt liv kommer att te sig då. Att plötsligt ha tid över till annat. Som att umgås med vänner lite mera spontant, kunna sitta i bästa fåtöljen och läsa en bok, göra ingenting och sist, men inte minst, cykla.

De här två åren som har gått sedan vi fick vårt bygglov beviljat har verkligen varit speciella. I stort sett allting har kretsat kring bygget. Först med all planering och sedan med det rent handgripliga. Det mesta har vi gjort själva. Från att ha rensat tomten från träd, buskar och sly, till att bygga mellanväggar, montera kamin med skorsten, bygga badrum och allt däremellan. Just nu pågår arbetet med att våtslipa de hemmagjorda betongbänkskivorna.

Kanske bäst att lägga till att allt det arbetet har varit roligt att genomföra. Det är ju onekligen ganska tillfredsställande att se ett helt hus ta form framför en egna ögon och veta att man gjort det själv!

Det känns hursomhelst otroligt skönt att det närmar sig slutet och jag ser verkligen fram emot den första byggfria dagen. Hur jag efter en frukost i lugn och ro framför brasans sken, endast har att ta ställning till om det blir en sväng på cykeln längs de nyplogade småvägarna söder om riksvägen, eller om det är skidorna som ska plockas fram ur sin snart treåriga karantän.

Nog om detta. Bäst att sätta fart. Slipning av betongskivor är faktiskt ganska kul. Dessutom inte mer intellektuellt krävande än att jag hinner fundera färdigt på en grej som jag ska göra till nästa program av cykelradion!