måndag 15 december 2008

Söndagscykling

Tämligen småseg efter en fredag-lördag fylld med trivselfaktorer vaknade jag ändå i hyfsad tid i söndags morse. På eftermiddagen väntade ett julbord på lokal så jag bestämde mig rätt omedelbart för en cykeltur. Några av helgens annars överflödiga kalorier skulle ju kunna komma till nytta som bränsle på det här viset.

Det var en eller två plusgrader i luften och kosan styrdes norrut. Lången runt var det tänkt. Småvägarna var ömsom isiga, ömsom moddiga varför det var rätt trögtrampat. När jag kom ut på asfalten vid Solliden bestämde jag mig för att köra över Närkes Kil hem. Ipoden lade av strax efter att jag fattat beslutet, men vad gjorde det?

En rätt skön tur på det hela taget. Tryckte i mig en energigel vid Ekers kyrka, för då kändes det som att blodsockret var onödigt lågt. Innehållet i plastpåsen gav snabbt både livslust och trampvillighet åter.

38.5 km på mätaren vid hemkomsten och ett varmt bad som belöning gjorde att jag sedan kunde njuta med lite mindre dåligt samvete vid det efterföljande julbordet. Dock hoppade jag över doppet i grytan. Det spar jag till julafton!

söndag 14 december 2008

Ut i snön!


Efter några dagar av mycket att stå i, känns det nu som att cykeltarmen vill ha sitt. 2 minusgrader och mulete. Det blir Lången Runt. Ska bara äta upp gröten först. Återkommer!