onsdag 19 november 2008

Nu börjar en ny säsong!

Äntligen dags för inomhuscykling igen! Blötsnön slirar ner utanför fönstret och mörkret slog till tidigt på eftermiddagen. Då hjälper det inte att mtb:n fick på sina dubbdäck i går kväll... Nu ska trainern plockas fram, basta!
Hoppas bara att jag hittar snabbkopplingen nu. Jag tror att jag vet var jag lade den i våras... men jag har ju faktiskt flyttat sedan dess. Med allt vad det innebär av kartonger och lådor ståendes än här, än där.
Innan trainerturen måste jag bara upp en sväng på stan. Behöver skaffa något slags skydd, typ liggunderlag, att ha under ekipaget. Dels för att slippa få en massa svett och snor (!) på golvet, men även för att dämpa ljudet en smula. Bor ju på andra våningen nu och det är inte säkert att grannen inunder älskar ljudet från en cykel som tjuter över att behöva sitta fast i ett cykelställ, samtidigt som den ändå ska cyklas på!

tisdag 18 november 2008

Nyttigheter!

Det var medlemsmöte hos Örebrocyklisterna i går kväll. Bland annat bjöds på en föreläsning om kost och näringslära. Mycket intressant och lärorikt!


Inser att det är både enkelt och komplicerat, det här med vad man ska äta för att må bra.
Enklast handlar det om att äta en allsidigt sammansatt kost som inte innehåller mer energi än vad kroppen behöver. Aningen mer komplicerat blir det om man är en hårt satsande idrottsutövare mitt i karriären. Och då handlar det om att få i sig både rätta mängder och rätt sammansättning.

Men för mig (som är av enkelt urspung) var föreläsningen både en rolig och nyttig påminnelse om ordspråket -för mycket och för litet, skämmer allt!

För dig som vill ha det hela i rubrikform kommer det här:
Sov dig smal! Apropå att kroppen kör med sitt favoritbränsle fett, när man sover. Ät fett, bränn fett! Apropå att en kropp som får för lite fett genom maten, undviker att använda fett i depåerna som bränsle. Den vill inte slösa i onödan, om den inte vet att den får mer.
Nu ska jag bränna lite fett tror jag (sova middag alltså)!