torsdag 8 juli 2010

På´t igen.

Börjar så smått komma in i tillvaron som cykelpendlare. Gårdagens hemfärd blev dock tuffare än tänkt. Delvis beroende på det faktum att jag under större delen av dagen använt mina knän på ett för cyklister ganska opassande sätt.
Jag hade nämligen tillbringat ungefär sex timmar krypandes. På ett betonggolv. Låt mig säga att knäskydd är bra, men helt och hållet slipper man inte från smärtan. Aj vad det gjorde ont att resa sig mot slutet.

Men upp kom jag och iväg bar det. Efter tvåhundra meters cykling stod det klart att det skulle bli tufft. Inte på grund av knäna, de gillade att komma ut i friska luften visade det sig. Men resten av mig var inte direkt i toppform för hemfärden. Det är visserligen bara fyra mil, men jäklar vilken motvind det var. Motvinden i kombination med en ganska hård dag på bygget krävde sin tribut.
I Restakurvan, precis efter backen, hörde jag hur en bil saktade in bakom mig. Det var LJ med fru som kom glidandes i sin cabriolet.

Jag var helt slut efter backe och motvind, men det förstod de nog även utan att ha försökt tyda mina flämtande svar på frågan om hur det gick. Med ett glatt "trampa på" for de sedan vidare i sommarkvällen. Liksom även jag. Och baske mig, om jag inte ökade takten en smula trots allt.

Nu är det dags att hoppa i de nytvättade cykelkläderna och trampa iväg igen. Sydvästlig vind idag igen, betyder ganska mycket medvind nu under morgonen. Hoppas det värsta blåsandet är över till i kväll.

tisdag 6 juli 2010

Krasch!

I år kommer jag inte att kunna häcka framför teven lika lättvindigt för att följa touren, som annars. Men det gör egentligen inte så mycket. Det går ju lika bra med datorn.

Eurosport player funkar utmärkt när man som jag, inte kan hålla till i den sedvanliga soffan. Men ljudet på högsta volym var det en ren fröjd att höra V&A kommentera allt från slott till cykelkulörer samtidigt som jobbet på egna bygget fortskred.

Men typiskt nog började allt lagga lagom till pavéavsnitt två. Jag startade om både dator och trådlöst modem, men det ville inte funka mer än i tresekundersintervaller med 20 sekunders tystnad däremellan. Totally värdelöst.

Typiskt att det blev idag också, när det var så spännande. I vanliga fall funkar det ju klockrent! Till slut stängde jag av och missade på så sätt de sista 45 minuterna. Hoppas på bättre lycka i morgon.
Då blir det dessutom cykelpendling för egen del.