söndag 22 augusti 2010

Söndagsträning med Örebrocyklisterna

Fikastopp i Arboga
Det hade ju varit kul om Karl XVI Gustaf hade vinkat av oss som skulle köra sedvanlig distansträning från Stortorget i Örebro den 22:a augusti. Han var ju ändå i stan!
Men så blev det nu inte, möjligen hade inte informationen om att det nu var dags för tredje rundan efter sommaruppehållet nått fram. Men cykelkungen Börje E fanns i alla fall på plats som vanligt för lite samspråk innan avfärd. Dessutom hade 29 cyklister koll på både datum och klockslag, så de yttre förutsättningarna var i alla fall goda.

Kosan ställdes mot Arboga via backarna över Käglan och mot Fellingsbro. Tre fartgrupper blev vi. 30-gruppen samlade 8 cyklister, 27-gruppen 16 och 24-gruppen 5 cyklister varav en var helt ny i sällskapet.

Jättekul att det dyker upp nya ansikten även så här långt in i säsongen. För den som aldrig har cyklat i grupp förut kan det vara ett ganska stort steg att ta, innan man "vågar" hänga med i en klunga. I det sammanhanget fungerar 24-gruppen som det perfekta insteget. I ett lugnt och sansat tempo och med inte alltför många cyklister att hålla reda, på brukar de flesta komma in i klungkörningstekniken relativt snabbt.

När man sedan är varm i kläderna efter en och annan söndagsträning med 24-gruppen är det ganska enkelt att hänga på någon av de lite snabbare grupperna, om man känner för det.

Vädret bjöd på blandat kompott. Medvind och växlande molnighet på vägen västerut. Lagom som fikastoppet vid torget i Arboga var avklarat kom det några regnstänk men inte värre än att de flesta lät regnjackorna ligga kvar i ryggfickorna.

När de båda snabbare grupperna närmade sig Örebro började det regna lite mer ihållande. Då hade 24-gänget precis passerat Glanshammar, varför de fick en riktigt blöt sista mil in mot Örebro.

För övrigt kan noteras tre punkteringar, en krampkänning och en överkörd räv. Men den sistnämnda hade inte vi något med att göra!