lördag 11 juli 2009

Efter frukosten i morse fanns det liksom inget val. Nu skulle det cyklas! Och vädret verkade ju inte så illa heller. Visserligen mulet och lite småblåsigt, men med tanke på hur det varit den sista tiden, så var det helt ok. I alla fall för den som av olika anledningar knappt suttit på cykeln under de senaste tre veckorna...
När jag kom ut med cykeln på gatan vräkte regnet ner. Det var bara att dra på sig regnjackan och se glad ut. För cykla skulle jag.


Efter 200 meter hade de första regnstänken letat sig in på bara kroppen på några ställen. Fast med årets VR i färskt minne så störde det inte särskilt mycket.

Jag hade inte planerat hur jag skulle köra, utan det var dit-näsan-pekar som gällde. Näsan pekade först norrut och sedan västerut. Sålunda kom det sig att jag susade fram över gärdena väster om Örebro på väg mot Garphyttan. Därifrän finns det ju att antal alternativ att välja på. Jag bestämde mig för Frösvidal.

Strax innan högersvängen som skulle ta mig norrut förbi Kilsbergsvallen, fick jag ett väldigt sug efter att åka upp till Ånnaboda.

Utanför industrimuseet, precis där backen börjar, stannade jag till för att knäppa upp regnjackan. Trots att regnet nu gått över från "stril" till "ös". Men eftersom lutningen maxar på 12% på ett ställe, så kändes det som att jag kunde behöva så mycket ventilation som möjligt.

Fasen vad kul det var att cykla! Regnet vräker ner, vattnet rinner som en flod emot mig när jag stretar uppför, förbi skjutbanan samtidigt som en bil med igen-immade rutor smyger förbi på min vänstra sida... och jag kommer på mig med att le. Med hela ansiktet!

Uppe vid Ånnaboda blev det sedan en slät kopp kaffe innan det var dags att styra kosan hemåt.

Hemvägen gick via Frösvidal och Eker i ett omväxlande väder. Det växlade mellan stril- och duggregn. Och så lite motvind på det. Men just idag spelade sådan futtigheter ingen roll.

För trots att jag bekänner mig som solskenscyklist, så tror jag att jag långt därinne har en liten gen av något som älskar känslan som uppstår när man cyklar i regn och ruttet väder.

Fasen vad det var kul idag!