torsdag 14 februari 2008

Traineruppehåll

Nu har jag packat ner cykeln i väskan, därmed så kan man säga att mitt "träningsläger" i Kalmar är avslutat. I alla fall för den här gången. Det blir ju ett nytt var under maj månad, då formen ska finslipas till VR.

Ska visserligen vara här och jobba under nästa vecka också, men då lär jag inte hinna med någon träning att tala om.

På måndag kväll drar jag till Sthlm och kommer tillbaka till Kalmar tisdag kväll. På onsdag är det fotbollskväll hemma hos mig och på torsdag ska det städas inför den den definitiva avresan på fredag.

Det känns i det perspektivet aningen överambitiöst att ha en racer ståendes i en trainer i vardagsrummet en vecka till.

1000 kilometer har jag hunnit med på trainern sedan racern plockades in för säsongen i månadsskiftet oktober-november... Om nu den milda vintern fortsätter som hittills, så lär det inte dröja innan racern får komma ut på riktigt igen. Ska bli intressant att se om jag är starkare eller svagare eller rent av oförändrad när deet ska börja cyklas på riktigt igen. Jag borde väl vara både starkare och uthålligare tycker jag. Kanske rent av lite snabbare också...
Den som lever får se!

onsdag 13 februari 2008

Trainingsläger

Det är kul att vara på träningsläger. Synd bara att arrangören (jag) inte tänkt på att ta med prylar för utomhuscykling. Idag hade vi ett fantastiskt "vårväder". Solsken, vindstilla och i stort sett 10 grader varmt... Men jag vägrar köra racer i jeans, skepparkavaj och toppluva!

Därför blir det fortsatta övningar på trainern. Körde ett pass i söndags tillsammans med Lasse på cykelklubben.se. Vi trampade igång klockan nio på morgonen och gav oss inte förrän klockan slog tolv.

Det funkar faktiskt riktigt bra med långpass på trainer. Om man laddar upp med lämplig stimuli, vill säga... I söndags cyklade vi tillsammans Flandern Runt. Med hjälp av mobilbloggning på ck.se kunde vi hålla kontakten och dela med oss av mer eller mindre glada tillrop. Apelsinklyftor, en kexchoklad, sportdryck och vatten stod på menyn. Jag undrar om jag kommer att köra något längre trainerpass än så, innan utomhussäsongen börjar på allvar?

Nu ska jag avsluta detta funderande för att istället göra klar cykeln "i stället". Dags för ett pass igen, med andra ord. Är man på träningsläger så är man. Efter nästa vecka väntar åter det vanliga livet på hemmaplan. Ett liv som inleds med Halvvasan tisdagen den 26/2. Utan en meter skidåkning sedan den 20 februari 2007... Ciao!