tisdag 2 juni 2009

Dags att sammanfatta smålandsutflykten!

På lördag morgon styr jag åter kosan mot Örebro och därmed blir det hemmabanor som gäller framöver när det ska köras cykel.
Kanske hinner jag med ett pass till härnere i Kalmar, men jag låtert det vara osagt så länge.

Helgen som gick bjöd på ett underbart väder. Visserligen så blåste det en hel del, men jag börjar nästan vänja mig nu. Friska nordostliga vindar var det som gällde under lördagen och söndagen. Kanske att det var lite lugnare i söndags, men det var nog mest marginellt.

Eller också var det jag som var så pass sliten efter lördagens blåsrunda på 81 km att jag tyckte att det var lika blåsigt i söndags. Då jag för övrigt klämde 91 km.

Nu är det i alla fall över för den här gången. Två gånger Öland blev det, samtidigt som jag har sträckt ut rundorna på fastlandet till att gå i en mer nordlig bana än under tidigare Kalmarsejourer.
Drygt 27 mil under den senaste veckan blev det i alla fall. Om jag lägger till turen förra lördagen, upp till Gusselby (jo jag var i Örebro Kr-hif-helgen) så blev det ungefär 40 mil trampat under de senaste 8 dagarna.

Det känns helt okej, tycker jag. Nu gäller det bara att få ändalykten och axelpartiet/nacken att tycka samma sak. Men så fort vi slipper de kyliga vindarna från havet, så blir allt bra igen. Eller hur?

Nu återstår bara ett långpass på 15o km cirkus och en liten lättare snurra-runt-benen-tur innan det bär av till Motala och Vättern runt.
Vi kanske ses där?