onsdag 1 september 2010

Sugen på nytt.

Satt och slösurfade lite häromkvällen. Av någon märklig (!) anledning hamnade jag hos ett brittiskt postorderföretag som hade någon slags höstrea.
Det skulle ju vara kul med en cross, tänkte jag.

Liknande tankar brukar jag tänka varje år vid den här tiden, så det var väl inget speciellt med det. Plötsligt dök den här cykeln upp. En Felt Breed 2009.
Det är naturligtvis en sådan jag ska! En singlespeed crosshoj!

Jag funderade ett tag över min finansiella situation och kom fram till att det kanske skulle kunna fungera. Priset var det ju som sagt inget fel på. Dessutom fanns den i min storlek.

När jag någon dag senare, på ett helt annat ställe, hittade den här bilden var saken klar. Jag måste skrida till handling!
Surfade in på Evans Cycles för ett avgörande ryck. Bara för att mötas av:
This size/colour is now sold out and obsolete. We cannot obtain any more from the supplier and it won't return to stock.
Slut. Borta. Finito.
Eftersom jag även sett den på ett annat ställe (lite dyrare), klickade jag mig dit. Bara för att finna att lagret var tömt även där...
Vid närmare eftertanke kanske det var lika bra. Jag har ju cyklar så att jag klarar mig. En finracer, en ännu inte ihopskruvad fulracer, en hemmabygd singlespeed för stadsbruk, en otroligt klumpig, men fungerande mountainbike för vinterbruk samt farsans gamla DBS. Vad skulle jag med en Felt Breed 2009 till? Det får vi aldrig veta...