lördag 6 oktober 2007

Bloggar från mobilen

Man måste ju kolla om tekniken funkar... Å det här är just bara ett prov på mobilbloggning.

---- 
Skickat från en Sony Ericsson-mobil

En bra fråga...

Var på fest igår. Seg idag. Men hursomhelst... det pratades rätt så mycket resor och reseminnen. Några hade varit på Mallorca och prisade öns skönhet. Inte minst trevligt hade det varit med rundturerna i den hyrda bilen. Men en sak var ju lite märklig. Alla dessa cyklister. Vart man än var på väg, så nog kom där en person på hoj. -Det spelade ingen roll hur brant och seg backen var, cykeldårarna fanns där hela tiden. Men hallå, det måste väl finnas bättre sätt att ta sig uppför ett berg på, än med en cykel, hur kan man komma på tanken?
Själv satt jag tyst och sippade på rödvinet samtidigt som jag sa till mig själv att överhuvudtaget inte komma med en enda kommentar i ämnet. De skulle ändå inte förstå mig. Och jag som inte ens varit på Mallorca!

Nu ska jag ut och köra en sväng. Med gräsklipparen! Det blir sista rundan med den maskinen för i år. Sedan ska båten upp, trädgårdsmöblerna ställas undan...
När allt det är gjort, tror jag att jag ska unna mig ett två timmars distanspass på trainern i garaget. Då skulle jag ju kunna köra mellan Paola och Cosenza. Det ligger ett berg i vägen...

Mannen på bilden fotograferade jag för övrigt i Paola, Italien den 1/9 kl 10:01

torsdag 4 oktober 2007

Konferensresa


På måndag har vi jobbkonferens. Nya chefen hyr en buss så att hela firman kan åka i samlad tropp. Årets konferens är förlagd till Kilsbergens Konferens och Lodge i Ånna... Hmm, vänta nu... Ånnabodabacken!

PB log finurligt och sa att vi tänker cykla, eller hur?


-Jajamensan svarade jag, drog på mig jackan och gick för dagen. Ett dygn senare kommer ett SMS:


Tja. Jag funderar allvarligt på att cykla till Ånnaboda på måndag. Det finns dusch och förråd för cykeln. Hakar du?


Vad svarar man på sådant? -Ja, naturligtvis! Så nu är det bara att se till att cykeln kommer till stan (nä jag hinner inte cykla, tyvärr...) och att man själv är ombytt och klar typ en timme innan de mer slöa (läs: normala) jobbarkompisarna samlas på jobbet för den gemensamma bussturen till årets konferens... Är man klok eller bara klok?

onsdag 3 oktober 2007

Ambivalent

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra.... Dels så har jag ju den här bloggen igång... åsså är jag med på cykelklubben.se... Ibland så lägger jag ut samma text på båda ställena, men för det mesta så blir det antingen eller... Mitt förra inlägg finns på båda t ex... men hur blir det då, om man surfat hit via länken från ck.se? Samma text igen. Inge vidare, typ... Men troligen är det fler som kollar på cykelklubben än här... fast jag kan ju inte lägga ut allt där, eller?

Mmm, får ta mig en funderare... å tillsvidare blir det väl som förut, lite av varje... än här, än där...
EDIT 4/10: Nu har jag bestämt mig! Skönt...

Recension 1

Prolog:

-Varför måste alla dina nya intressen åtföljas av en himla massa svindyra prylar? undrade en närstående person en dag i våras när det stod klart att jag just köpt en ny cykelhjälm. Vad är det för fel på de cykelhjälmar vi har? -Öhh, jag fick en pump på köpet, svarade jag. -Och ingen av våra gamla pumpar klarar av ventilerna som är på en racer... dessutom så ska man inte använda hjälmar som blivit för gamla... Jag vet inte för vilken gång i ordningen under vårt gemensamma liv som jag varit i den här positionen. Men har det inte handlat om båtgrejer, motorcykelprylar eller kameraobjektiv, så har det varit konstiga skidvallor, datatillbehör och gitarrsladdar...

Tankarna böljade fram och åter genom skallen när jag tittade på displayen till den nyinköpta pulsmätaren. Efter bara några kilometers cyklande stod det klart att jag antingen hade en topptränad 20-årig elitidrottsmans fysik, allvarligt hjärtfel eller en trasig pulsmätare.

En stor del av sensommaren ägnades åt att ställa diagnos. Pulsmätaren var inte trasig, det kunde jag ganska snabbt konstatera. Värre var det med att få rätsida på vad som den egentligen visade med sina LCD-siffror och pipande ljud. Att det var hjärtfrekvensen, ja men det visst jag ju. Men vad är egentligen maxpuls? Kan man dö om man ligger på 90% i två timmar? Är träning på 60% av max egentligen inget annat än bortkastad tid? Kamrater konsulterades och det ställdes frågor på nätet.
Då varje fråga resulterade i minst två (diametralt olika) svar så blev det ju inte direkt lättare att hitta rätt i pannkakan. Och för att kunna försvara inköpet av Prylen Pulsklockan, så blev jag ju tvungen att lära mig från grunden. Inte ens en blyertspenna är ju något att ha om man inte vet hur den ska användas...

Så det var bara till att plocka fram plastkortet, surfa in på en säljsajt och beställa. Näe, inte någon ytterligare pryl, utan kunskap! I det här fallet så behövde jag inte ens försvara min impuls med att man fick något annat på köpet. Boken, det är en sådan det handlar om, kostade bara 38 kronor på bokus.com

Den heter Pulsträning och är skriven av Camilla Porsman.

Förutom att ge de mest grundläggande inblickarna i vad kondition är och hur den kan förbättras, så är den inspirerande. Där finns kostråd och förslag till träningsprogram. Mysteriet maxpuls förklaras ingående men begripligt. Bokens författare hade till och med hittat en formel som gjorde det helt troligt att man kan ha 190 i maxpuls även vid min ålder. Bara det var ju värt 38 kronor!

Sammanfattningsvis fann jag den lättläst och informativ utan vare sig pekpinnar eller besserwisserattityd. En inställning och ett upplägg som i alla fall passar mig perfekt. Dessutom fungerar den som en utmärkt bokhyllecoach, redo att låta sig konsulteras närhelst formen så kräver!




PS Kalle vann tävlingen! Första pris är en personlig rabattkupong värd 75.000 kronor som gäller vid köp av vårt hus i samband med visningen på söndag mellan 13:00-14:00. Grattis Kalle!

måndag 1 oktober 2007

Nu har jag läst...


Nu har jag läst några av de böcker som jag utlovat recensioner av... Men innan jag berättar mer om vad jag tyckte, så kanske jag ska avslöja vilka de var.
1. Pulsträning av Camilla Porsman
2. Smart cycling av Arnie Baker
3. The Race av Dave Shields
4. The Tour av Dave Shields
Anar man ett samband mellan titlarna? Den som först skickar mig en godtagbar motivering vinner ett pris!
Nu ska jag ut och städa garaget, men något senare idag, eller möjligen i morgon, kommer den första recensionen. Vilken bok? Efter som jag är av enkelt ursprung så kör jag i nummerordning! Ciao!