torsdag 24 februari 2011

Dagen när jag blev en fd proffscyklist.

Om man vill att det man håller på med ska uppmärksammas av den lokala tidningen, finns det flera olika metoder man kan använda sig av. Ett väl underhållet personligt kontaktnät, är ett sätt. En annan metod, som oftast funkar utmärkt oavsett om man känner någon på tidningen eller ej, är att skicka ett pressmeddelande.
Med några tydligt formulerade meningar berättar man vad det är man vill ha förmedlat. Eftersom tidningar jobbar utifrån perspektivet att det som publiceras ska ha både ett nyhetsvärde och vara intressant för läsekretsen, får man tänka till lite när man formulerar sitt pressmeddelande. Man ska vidare ha i åtanke att det är ganska många pressmeddelanden av olika slag som landar i redaktionens inkorg en vanlig dag.

Kort, koncist och tydligt är ledorden. Längst ner i pressmeddelandet har man en text som berättar vem som är avsändaren och hur och när man kan få kontakt för eventuellt ytterligare information.

Häromdagen skickad jag ett pressmeddelande till tidningen Barometern, bara för att berätta att vi på cykelradion.se gjort ett reportage om projektet Kalmar cykelstad.  Tanken med detta var ju såklart att det skulle skrivas en notis i tidningen om detta. -Vilket också skedde. Redan efter ett par timmar fanns en liten artikel att läsa på deras hemsida.

Att artikeln sedan inte blev 100% korrekt i alla stycken är smällar man får ta. Liksom att man lyckades blanda ihop begreppen en aning från den där avslutande faktarutan.

Till exempel användes innehållet i den här meningen:  
"Cykelradion görs av Anders Adamson, expertkommentator på Eurosport och fd professionell cyklist,  och Tomas Jennebo, radiojournalist och lärare i medieproduktion vid Linnéuniversitet i Kalmar."
till följande sammanfattning: 
"Det är redaktörerna Anders Adamson, sportkommentator på tv-kanalen Eurosport, och Tomas Jennebo, före detta professionell cyklist, som via webbradion ska följa arbetet med att göra Kalmar till cykelstad."

Hursomhelst, all reklam är bra reklam och nu vet alla att jag varit cykelproffs. Det har ju stått i tidningen!

Här är länken: http://tinyurl.com/6hec7xc

Inga kommentarer: