tisdag 28 september 2010

Pling, pling!

Problemet med att ha en cykelblogg ligger just nu inte i själva skrivandet, utan i det faktum att jag cyklar så lite för närvarande. Efter den fantastiska säsongsavslutningen med Örebrocyklisternas motionsgäng den 19:e september, har det inte blivit en meter.
Anledningen till detta stavas prioritering. Och lite förkylning.

Förkylningen är nog över nu. Den har i alla fall passerat bäst-före-datum och gör inte så mycket väsen av sig, egentligen. Återstår prioriteringen. Husbygget.
När man håller på med ett sådant här jätteprojekt (i alla fall för mig som aldrig byggt ett hus på egen hand förut) är det ibland lätt att tappa både fokus och fart. Det är så mycket som ska göras och hinnas med. Långt ifrån allt syns dessutom.
Hittills under projektet har det varit nödvändigt att pausa då och då. Inte minst för att hinna med att leva. Umgås som en vanlig människa med både familj och vänner. Cykla. Se något annat.

Men nu har klockan ringt för sista varvet! Bara att borra ner huvudet och köra för allt vad tygen håller. Cykla kan jag göra sedan. När vägarnas grus blivit frostnupet och det ligger ett flortunt isager över de vattenfylllda potthålen. När de sista löven sakta singlar till marken och höstplöjande traktorer är de enda tecken på liv som syns ute gärdena.
Då är det min tur. Då ska hjärtat få slå i full frihet igen. Ska bara bygga klart först...

PS Bilden visar den till 95% färdigbyggda bastun. Fattas bara en dörr och några lister...

Inga kommentarer: