lördag 25 september 2010

Bästa receptet

Regnet smattrar mot rutan och de rödgröna löven på granntomtens lönn flaxar i diverse obestämbara riktningar. Det svider lite lätt i halsen och alla tecken tyder på att det verkligen är förkylning på gång.
Det finns förmodligen lika många medel för att lindra förkylningar som det finns äldre släktingar. Recept som mer än gärna levereras från vänner och bekanta så fort man andas om halsont eller nästäppa.

Det handlar nästan alltid om med varandra oblandbara smaker och konsistenser som med våld ska mixas ihop  i halvliterstora dricksglas, för att sedan svepas under långsam tystnad. Gärna fesljummet.

Själv håller jag mig till min egen metod. Sömn och vila. Varvat med stora mängder varmt te. Inget kolijox, inget konstigt, inget äckligt. Har man bara möjlighet att ta den där vilodagen innan eländet bryter ut, är chansen ganska stor att den aldrig gör det.

I alla fall funkar det så för mig. Därför passar det ganska bra att ordinera den medicinen just idag. När regnet smattrar mot rutan och de rödgröna löven på granntomtens lönn flaxar så där obestämbart som bara otrevliga nordanvindar kan få höstlöv att göra...

Inga kommentarer: