söndag 10 juni 2007

Lilla Rundan



Oh, what a morning...

Stack iväg strax efter klockan nio för att köra Lilla Rundan. Ganska precis lika lång som ett Maraton-lopp. Upp på 52:an österut hela vägen till Vingåker. Sedan höger efter rondellen, mot Högsjö. Drygt 3 km senare tar man till höger igen. Då ska siktet vara inställt på Lännäs. Sedan är det bara att vispa på tills man kommer fram till 52:an igen. Sväng höger uppför Falkabacken och sedan är det bara att rulla på till Hampetorp.


Solen sken, ungefär 23 grade varmt när jag började. En och en halv timme senare, vid hemkomsten, visade termometern 26 grader.
De första två milen pinnade jag på riktigt bra. Datorn visade ett snitt på 28.5 km/h. Men sedan, när man svängt av vägen mot Högsjö, så blir det alltid så segt i benen. Asfalten är ganska dålig, och det är smått uppför hela vägen. Stannade till vid Viltungla, precis på länsgränsen och duschade mig med innehållet ur en av vattenflaskorna, justerade vänsterstrumpan (som hade knölat till sig i skon) och skickade ett SMS till Kalle.
Fick fart på benen igen mot slutet och passerade Bygdegården med 45 km/h! Hemma igen så var det bara att kasta kläderna i maskinen och ställs sig själv i duschen. Ännu en utsökt cykeltur var till ända!
Snittfarten blev 27,67 km/h.

Inga kommentarer: