torsdag 1 juli 2010

Cykelmånad, inte rötmånad!

Enligt den gamla bondepraktikan närmar vi nu oss rötmånaden. En period då mjölk och fläskkotletter surnar innan man ens hinner tänka kylskåpsdörr. Förutom detta så innebär rötmånaden en ökad risk för att det ska födas kalvar med två huvuden samt en allmän oro för att allt i tillvaron ska gå överstyr.

Enligt en betydligt modernare kalender än den som styrde bondesamhället går vi nu in i cykelmånaden. En period då tv-apparaten kan konkurrera ut såväl badstränder som halva-priset-på-allt-erbjudanden.

Det är nu som agnar ska skiljas från vete och spurtare från bergsspecialister. Bilder på solrosbemängda fält mot en fond av snöklädda alper, ristas in på våra näthinnor till ackompanjemang av Roberto Vacchis euforiska utrop och Anders Adamsons pricksäkra one-liners.

Det handlar alltså om ett av världens största spektakel Tour de France. I år mer spektakulärt än någonsin. Som vanligt. Allt kan hända och inget är säkert. Förutom möjligen då att Lance Armstrong, den störste av dem alla nu aktiva, meddelat att årets TdF är hans sista för egen del.
röt
På lördag smäller det. Är du med?

Inga kommentarer: