onsdag 23 januari 2008

Inomhuscykling

Man behöver inte säga "trainer" särskilt många gånger i närheten av en inbiten cyklist, förrän luften plötsligt fylls av ord som tråkigt, fruktansvärt, bedrövligt, trist etc.
Visst, man kan väl ha fog för att tycka så, fast själv är jag av motsatt åsikt. Har nu, sedan den 1:a november kört ungefär 600 km med bakhjulet fastsatt i ett svänghjulsförsett cykelställ. Varenda meter har inte varit skojig, men väldigt få har varit tråkiga!

Efter 2½-timmeskörningen i lördags, så har de två efterföljande passen känts väldigt korta. Bara drygt en timme vardera! Nu är jag sugen på ett långpass igen. Möjligen att det kan bli av i morgon, torsdag. Kommer jag loss från jobbet i tid bara, så kan det väl bli tre timmar den här gången!

I söndags körde jag ett "bergspass" med såväl låg kadens som hög belastning. I går ett renodlat intervallpass på en dryg timme. De senaste passen har dessutom bedrivits gemensamt med andra stollar under rubriken "distanstrainer". Nästa tillfälle med möjlighet till kollektiv ensamcykling på hojar som sitter fast, annonseras på cykelklubben.se Bara så att du vet!